Ved Hansteens båre.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Tak, vor Gud, for folke-gaven,
du lånte os i ham, som graven
i folke-følge snart er bragt.
Stjærne-lyse tankers baner
hans ånd har fulgt; hans idræt maner
til idræt med magnetens magt.
Han var den første mand,
som steg med lys i land:
i vor ny-tid den første glans,
den første krans,
som folket vant sig, det var hans.
Vi, omstrålet af hans ære,
som børne-børn hans støv nu bære
og synge folkets, verdens tak.
Gud, som folkets veje leder,
og gav os, ny-født, slig en hæder,
har vist os, hvor vort mål han stak.
Norrøna-folk, fræmad
i Herrens navn og glad!
Gud har rejst dig; Han ved hvorfor,
skønt få vi står,
med Ham det mod en fræmtid går.
av Bjørnstjerne Bjørnson.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer