Ved N. F. S. Grundtvigs død.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(l872.)

 Ligesom vølven i Nordfolkets gry
steg over sagnenes vande,
talte om alt under hav, over sky,
dukked som synkende lande, -
talen tilbage, evindelig ny,
skulde stande:

 Sådan i Nordfolkets ny-tid han står,
- under nys dukked hans panne -
synerne efter som sol-skyer går
over de hav-slagne lande; -
Nordfolkets udsigt i tusene år
skal de rande.

av Bjørnstjerne Bjørnson.


Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.