Vuggevise (Wergeland)

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

OM SOMMEREN SKAL VI SYNGE:

"Ude blæser Sommervind,
Gjøgen slaaer i højen Lind,
Moder gaaer paa grønnen Eng,
reder Barnet Blomsterseng,
strøer de Bolstre bløde
af de Roser røde.

Engen staaer saa guul og grøn,
Solen strøer sit Guld i Sjø'n,
Bækken rinder tyst og snyg
under Vidjens Bue myg,

Bro'ermin bygger Dammer
til sin Saug og Hammer.

Søster fejer Stuen reen,
pynter Ovn med Birkegreen,
og paa Gulvet strøer hun saa
Lilienkonvaller smaa,
Rosenknopper skjære:
der skal Barnet være.

Vesle gule Gaasen ung,
blød og fiin som Silkepung,
roer i Dam med Moder sin,
piller Vingen reen og fiin;
Hønen staaer paa Stranden,
rent forskræk't for Anden.

Skibet gynger at og fram;
Flagget rødt som Hanens Kam;
Skibet gaaer til Engelland,
bringer Barnet Perleband,
pene Søndagsklæder,
for det ikke græder."




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.