Morgenstemning

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Rulle, rulle ind til byen,
vognen fuld af melkespander,
ofte optil hundre kander.
Melk fra Torkel Brøvigsbakken,
Ketil skrædder, Nils med nakken;
for dem alle kjører Lars
ind til byen og tilbars.

Rulle, rulle ind til byen,
Hver en morgen tidlig på 'en
-- op af sengen, ind til Gråen,
gi den vand og gi den spise,
og så ind til Lægde-Lise
for at få en koghed kop
kaffe i sin kulskne krop.

Rulle, rulle ind til byen,
Gråen dilter, vognen skrangler,
Lars han sidder der og sjangler,
søvnig, sulten, morgengrætten,
smattende på kaffeskvætten -- --
Ind til byen og tilbars,
før der vanker mad til Lars.