«Norskdom»

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

«Det kongelige Frederiks -» det er eit høvlegt Namn,
det er den norske Skuta med Danebrog i Stamn,
det minner um den Tidi her, daa alt var danskt og godt
i Stormanns-hus og Hytta og kongelege Slott.

Ver takksam, norske Bonde, og bøyg ditt Hovud stillt,
slaa ned Norrønamaalet, det er 'kje nær so gildt
som det fraa Danmarks Sletter, det hev ein betre klang,
er greidare i «Bisness», stend høgare i Rang.

Hurra for Christiania! - det ærefulle Namn,
det er den norske Skuta med Danebrog i Stamn,
Hurra for Drammensveien, og dei som trakkar der,
som liver i «kulturen» og godt aat «Maulet» lær . . .

Nei, vakne, norske Bonde! det lakkar imot Val,
gakk stolt til Løve-urna, legg Setlen i og tal,
so «Ringen» inn-i Christians-by fær høyra Slag i Bord,
ja, heit og heilag, Nordmannsharm fraa Fjell og Dal og Fjord!



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.