Bordsang paa HS. Majestæt Kongens fødselsdag

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
DEN 26. JANUAR 1843 I DET DRAMATISKE SELSKAB I CHRISTIANIA

(Mel. For Norge Kjæmpers Fødeland.)

Fra dette Tag, I norske Mænd,
      skal gammel Sæd ei flygte.
At være Arnested for den
      er "Dramatikens" Rygte.
      Og det er gammel Sæd i Nord,
      paa Kongens Dag om festligt Bord
      at sende rundt med Gammensord
            Pokaler perlesmykte.

Og, Normænd, sammen os en Pagt
      for Norges Elskling binder,
som Kronens Glands og Sceptrets Magt
      i Folkets Ømhed finder.
      Hans Navn i trofast Normands Sind
      med dybe Træk har trængt sig ind:
      der straaler det som Stjernens Skin,
            hvis Friskhed ei forsvinder.

En Skaal for Ham, hvis Liv idag
      til Jordens Lyst sig tændte;
som ved sit Hjerte Gothens Nag
      og Baggens Harme endte!
      En Skaal for Nordens Carl Johan!
      en Skaal tilbunds fra Bægrets Rand!
      Gid Kongen snart til Norges Land
            Bud om sin Ankomst sendte!