Ved sorenskriver Ole Sems grav
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkVar Sørgekrandsen eviggrøn, som slynger
sig over din Urne, hedenfarne Ven,
den ligned' da i varig Friskhed den,
som om Hans elskte Navn Erindringen
i vore Hjerter evigen forynger.
Ak, Savnet klager, skjøndt det bør erindre,
at af den Ædles Hjerte straaler frem,
saasnart det brister, Ærens Diadem
til Aandens Kroning i de Frelstes Hjem,
mildt lysende i Gravens stille Indre.
Nu spreder det i Glands sig om din Pande,
og Palmer skyde af den brudte Stav,
naar Vi, der samledes omkring din Grav,
hvor, du, o Sem, var ædel, mild og brav,
og hvor Du elskedes, i Graad maa sande.