Peter Treschow-Hanson, lærer ved krigsskolen
(Mel. Hvo ved, hvor nær mig er min Ende).
Nu er det gamle Hjerte stille,
som slog for os, -- nu er det tyst.
Bag Dødens Skyggers mørke Skille
det straaler nu i saligt Bryst.
Til Lysets Aanders Himmerig
Hans frie Sjel har svunget sig.
Nu da Han bleven er en Borger
i Republiken i det Blaa,
ham smerte ikke meer de Sorger,
som han i Sagas Roller saae.
Hist seer han Idealets Digt
paa eengang sandt og virkeligt.
Dog vil han see fra Aanders Sfære
til sine unge Venner ned:
Hans Salighed vil ei undvære
vor sørgende Taknemlighed.
O, engang Han sin Ròs af den
fornemme skal i Himmelen.
I Gravens Dunkelhed forsvunden
er nu vor elskte Lærers Leer;
men gjennem Grav og Mulm forbunden
Hans Sjel med vore Sjele er.
I evigt takfuldt Minde har
vor Kjærlighed hvad Os Han var.