Bysten og ræven

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(FABEL EFTER LAFONTAINE)

Et Æsel dømmer efter ydre Skin,
men Ræven trænger alt til Grunden ind;

beskuer skarpt sin Mand fra alle Kanter,
og seer han, Klæderne og Diamanter
ham laaner Værdet kun, da tager han
-- som engang en af hans Forfædre gjorde
om Billedet af stor, henfaren Mand --
saalunde sandt, men spottende tilorde:
"Hvor skjøn en Pande! Øiet som en Stjerne!
O stolte Hoved, blot du havde Hjerne!"




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.