De norske studenters hilsen med fakkeltog
DERES KGL. HØJHEDER KRONPRINS FREDRIK
OG KRONPRINSESSE LOUISE,
En frejdig ungdoms-skare
med blus i måne-skær
mod håbets strande farer
og flokker sig om jer.
De blink, som mulmet bryder
med folke-døn og sang,
om jer tilsammen flyder
og vorder dag engang.
Som konger fordum kåret
på ting-almuens skjold,
af folke-ønsker båret
I står på konge-vold.
O, skuf os ikke atter,
du håb i stjærne-kvæld,
lad Nordens søn og datter
nu bringe Norden held.
Vor tro er ung og frodig:
en kvinne går som tolk,
selv ung og varm og modig
som sang fra folk til folk.
Når under jubel-torden
Du står i bryllops-skrud,
alt ungdoms-håb i Norden
med dig, med dig står brud.
Når bryllops-klokken kvæder,
når hånd i hånd blir lagt,
og når forældre græder
i bøn og minners magt;
da er det sødt at vide,
de brødre-folk, de tre,
står frem ved eders side
og der sin fremtid se.
av Bjørnstjerne Bjørnson.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer