De tre enige tyre

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

            Hvo kjender ei
      Historien om hine trende Tyre,
der klogt holdt sammen mod et stort Uhyre
      af Løve paa en Vei?

      Saalænge gjorde den dem intet ondt,
      som de opmærksomt gjorde Front
      med indadvendte sammensnoede Svandser,
      mens, udadvendte som Falangens Landser,
      de spidse Horn hvert Angreb fange,
      og kjækt paa hvert et Punkt tilbagestange.

Før greb med bare Haand man Pindsviin fat,
      før overlisted man fortvivlet Kat,
og knuste mellem tvende flade Hænder
      metalne Kugle eller een
i Pyramide sleben Ædelsteen,
end Dyret, som ei før til Modstand kjender,
den mindste Fordeel vandt paa Tyrfalanxen.

Men løst blev engang Trippelalliancen --
som mellem Folk saa og imellem Tyrene.
Og da, da fik paa dem Avancen
den vrede Fiende, Kongen mellem Dyrene.
Nu hjalp ei Horn og Tyrepandebrasker;
men een for een han i sig knasker,
og levner kun igjen paa Flekken
sex Horn, lidt Blod og Been og Skrækken.


           Moral:
      Mod Wedel, Vogt og Løvenskjold
                  i Sammenhold
                  kan ingen Trold
                  forøve Vold.
      Og hermed er de dumme Rygter
            om Fald for det Triumvirat,
      om at dets Vældes Stjerne flygter
                  erklært for Prat.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.