Fruen og lyset
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkEn Frue havde tabt sin Ring,
og uden den
er Frue tidt en Ingenting.
Nu forat finde den igjen
hun tændte Lys; men -- Blaf! -- saasnart
ved Lysets Hjælp den Ring var funden
hun blæste ud det i en Fart,
og lagde det paa Kistebunden.
En Muus, meer viis en stor, som just
der laae, da sagde om det Pust:
"Hvor utaknemligt! Opad Dage,
hvor ligt den Kongernes Maneer,
Fortjenesterne at forjage,
naar de ei bruge disse meer!"
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer