Diskusjon:Til en brud, som skulde bo i Ægypten

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Det kan være tvilsomt om diktet ble skrevet i anledning Trondhjembanens åpning. Den offisielle åpningen av banen fra Hamar over Røros var visstnok 13. oktober 1877.

Riktig anledning er nok heller Gregers W. W. Grams bryllup med Antoinette Augusta Brodtkorb 27. august 1878. Gram virket ved De blandede domstoler i Egypt fra etableringen 1. januar 1876 til 1882.Senere ble han amtmann i Nordland,dommer i Høyesterett, Statsminister i Stockholmsdelegasjonen og stiftsamtmann i Hedmark. Se nærmere: https://www.regjeringen.no/no/om-regjeringa/tidligere/departementer_embeter/embeter/statsminister-i-stockholm-1873-1905/gregers-winther-wulfsberg-gram/id440574/.

Antoinette flyttet med sin mann til Egypt etter bryllupet.

Det høres riktig ut. Tusen takk. --Oyvinds (diskusjon) 28. jul 2016 kl. 21:02 (CEST)