Et ord for dagen

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(17. mai 1917.)


Dagstøtt skytes der skarpt paa os,
men vi skyter ikke igjen.
Alt, hvad vi kan og alt, vi tør,
er at synke og dø som mænd.

Litet jeg vet at feste for
i denne bloddryppende tid.
En hilsen til dem som paa havet
kjemper vor strid!

Alt, hvad de kan og alt, de tør.
er at synke og dø som mønd.
Og synker de ikke, saa vil de ut,
saa vil de straks ut igjen.

Noe jeg vet at feste for
i denne ydmykelsens tid:
Der kommer dødsbud fra havet
manende hit.