Frederik Hegel.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

I[rediger]

Tilegnelse.


 Du var her aldrig; men jeg går
her ofte og blir mødt av dig.
Her er ej stue eller vej,
der tanken om dig ikke står
og vænter mig fra hine tider,
da du i troskab og i dåd
var hjæmmets værn i mine strider.

*


 Så tit, mens denne bog jeg skrev,
dit lune øje lyste mig;
da var vi ene, du og jeg
og det, som tyst til tegning blev, -
så bogen hist og her må ligne
dit hjærtelag, din friske tro,
og derfor skal dit navn den signe.

II[rediger]

 Jeg ælsker luften, når den kjøles
      og høj og klar
      en renhed har,
en vidde, der som frihed føles.

 Og skogen finner jeg er skjønnest
      i høst-geni-
      ets fantasi,
og ikke, når den står som grønnest.

 Jeg kjænte en: i høstens klarhed
      hans jævne gang, -
      hans hjærtes trang
høsthimlens farvefine varhed.

 Hans minne er, som - når de true,
      de første gust
      av vintrens pust -
den første varme i min stue.

 Når længslen udadtil får endskab,
      og somrens sinn
      slår in, slår in,
er høstens tempelfest for vænskab.