Tæmme eller Tæmmes.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

 Landet, som omkring sig skuer
og med hav og høj-fjæll truer,
vinterkoldt og sommerblegt,
korte smil og aldrig vegt,
det er jætten, som skal tæmmes,
for at det, vi vil, kan fræmmes.
Han skal bære, han skal drage,
han skal hamre, han skal sage,
han skal male lys i fossen, -
hele dundren, hele tråssen
skal imellem fjord og fjælle
bygge os et skjønheds-vælde.