Når blir det morgen?

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(Av "På Guds veje".)

 Når blir det rigtig morgen?
Når stråler i gull-glans hopper
over de snelagte topper
ner i de mørke kløfter,
løfter
den mot lyset kravlende stængel
op til at tro sig en vinget engel.
Da er det morgen,
rigtig, rigtig morgen.
      Men når vejret er stygt,
      og mit sinn er sygt,
      ingen morgen for mig.
      Nej.

 Vist er det rigtig morgen,
når blomsterne op har lukket,
og fuglerne spist og drukket
og sætter sig hen at love
skove-
ne ny store kroner i gave,
bækken, at snart får den skue havet.
Da er det morgen,
rigtig, rigtig morgen.
      Men når vejret er stygt,
      og mit sinn er sygt,
      ingen morgen for mig.
      Nej.

 Når blir det rigtig morgen?
Når kraften, som gjænnemgløder
uvejr og sorger, føder
sol i din sjæl, så barmen
varmen-
de omfavner verden i kallet:
helt god at være mot alle, alle!
Da er det morgen,
rigtig, rigtig morgen.
      Største kraft, som du ved
      - og den farligste med - ,
      er den, du vil ha?
      Ja.