Gjennemskuet

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Hvor skjøn hun sad med sit sænkte blik!
Jeg bøiede hed mig frem -.
Da faldt hendes ord som naalestik:
«Jeg gjennemskuer Dem!»

Og jeg blev kold i mit hede blod -
Hun gjennemskuede mig -?
- og træt forstod jeg, hvad hun forstod,
og vandret vissen min vei.