Haandværkeren og bonden
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkHaandværkeren
Jeg maa mine Hænder bruge
hele den udslagne Uge,
for jeg eier ikke Land;
er dog lige sæl en Mand.
Bonden
Vakker Grøde paa min Muld
er mit Guld.
Ere Skattens Skjepper druge,
kan jeg vel med Guds Hjælp knuge
ogsaa dennes engang fuld.
Haandværkeren
Gratulerer! Som jeg seer
leves godt paa hver Maneer.
Du har Jord; hos mig hver Finger
Rente bringer.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer