Hatten af!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Til Boerfolket.

Vær hilset, du lille, men trofaste Flok,
som gløder af Kamp for din Sag,
dit Land ligger øde af Jernhæles Traak,
men Løgn, om du firer dit Flag!
Det vifter fra Stangen, skjønt hullet og skudt,
ja, flænget og sværtet af Kugler og Krudt,
dog, mens Riflerne knalder, du kjækt holder Stand
for Frihed og Fædreneland!

Af dig fik vi Tro paa med Nøden for Dør
at holde i Trængslerne ud,
la Salverne Iyde som aldrigen før
og stole paa Retfærd og Gud.
Forgjæves det er ei, at Taarerne flød,
at Mødrene lider, at Mænd gaar i Død;
thi det gjøder den Mark, hvoraf Fremtidens Sæd
vil spire som Brorskab og Fred.