Indskrift over en brønd

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Drik dig Helse, Vandringsmand!
Der er Kraft i Brøndens Vand,
Kraft for Manden, mens hos Kvinden
Roser springe frem paa Kinden.
Men hvis Jeg, Jeg Mand i Grotten,
Herre ganske under Huset,
faaer min Godhed slet forskyldt,
da skal Brønden blive fyldt,
og istykkerslaget Potten,
Bollen, Krukken eller Kruset.

Manden i Grotten.