Jentekonfirmant II

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Så fort gjekk åra, som lette fotsteg.
Så glad var songen du song vår skatt.
Du ga oss dagar på livsens solveg,
du var vår stjerne kvar mørke natt.

Og det er vi som skal vera takksam.
Du ga oss leiken vi hadde glømt.
Og stive musklar og stive program,
vart trylla bort. Og vår sorg vart tømt.
  
I dag er dagen da du skal stanse.
Ei lita kvile før neste steg.
Vi voner at du kan dette sanse;
at vi la kjærleiken vår, i deg.

Ha takk da dotter for rike gåver!
Ha takk for lott, og for gråt på kinn.
Ja det er kjærleikens glade slavar,
som vinkar tappert, i ukjent vind.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.