Læses af Mathea Heltberg, naar hun er 17 aar
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkFor fjorten Aar tilbage
mon da hvor stor du var?
-- Du kunde neppe tage
til Knæet paa din Far.
Alt da din Sjel dog strakte
sin Englevinge skjøn;
thi hvad du havde, rakte
du Sorgs og Sangens Søn.
I Verdens Øje Lidet
det var: kun denne Lap.
Men han, som fik det -- vid det --
med Sølv det byttet knap.
Papir og Sølv din Vilje
ei mægted skille ad.
Og Hvo, du rene Lilje
forskyde tør dit Blad.
Hvis end med Sangens Blommer
jeg det bestrøer, du faaer
et Bild kun af den Sommer
der spired af din Vaar.
av Henrik Wergeland.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer