Med en femtidalerseddel

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(IMPROMPTU)

(Mel. O Nora, jeg drikker din Skaal i en Dram.)

Her er en Billet fra den værste Tyran
      udi Landet:
fra Norriges Bank; man kalde ham kan
      ikke andet.

Den Myntfod jo bringer alt Folket paa Knæ?
      ja den Stakker!
Den Bank er en Blodigel, sat paa et Fæ
      af en Prakker.

Halvhundrede Daler -- trehundrede Francs!
      jo jeg takker!
Med hine du rækker til Wandsbeck og Danks,
      kjære Makker!

Halvhundrede Daler, de sige ei meer
      nu herhjemme,
end Skrædere femti, som tage Kvarteer
      hos den Slemme.