Min fødselsdag
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkGudskelov, at du er over,
Dag, da jeg blev fød,
Ruller nu, I muntre Vover!
Straal nu, Rose rød!
Ak, igaar hvor tungt I sukked'!
Rosen sine Kalke lukked'.
Gudskelov, at du er over,
Dag, da jeg blev fød!
Nu idag du atter lette
Kan, Natur, dit Bryst,
Harpen til mit Hjerte sætte;
Det igaar var tyst.
Ak, igaar hvor mørkt derinde!
Hvor var mine Øine blinde
For Naturens Lyst!
Fyld mit Bæger! Jeg vil drikke
Paa min Fødselsdag:
Den, naar Tørvene de stikke
Til min Gravhøis Tag.
Jeg vil feire den derinde,
Vande vil dens Græs min Fiende
Med et smeltet Nag.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer