Steinbrytervise
Nisser og dverge bygger i
berge; men vi skal mine dem
alle her ut. Ti mens vi
synger muntre i klynger,
sprenger vi berget i luften med
Ja, la oss bore dype og store
huller i gråstein og blåstein og flint.
Da, mens vi synger muntre i klynger,
sprenger vi berget i stykker og splint.
Hurra, det knaller! Hvilket rabalder!
Hurra, minerer, du vinner til sist.
Ti mens vi synger muntre i klynger,
sprenger vi berget med makt og ved list.
Fjellet skal beve under vår neve;
hurra, minerer, nå knaller ditt skudd!
Nisser og dverge bygger i berge,
hurra, nå miner vi nissene ut!
Fra Henrik Wergeland - Samlede Skrifter - 2. Bind 1833-1841:
Steinbrytervisen[rediger]
"Nisser og Dverge
bygge i Bjerge;
men vi skal mine dem alle herud.
Thi, mens vi synge
muntre i Klynge,
sprænge vi Bjerget i Luften med Krud.
Ja lad os bore
dybe og store
Huller i Graastein og Blaastein og Flint!
Da, mens vi synge
muntre i Klynge,
sprænge vi Bjerget i Stykker og Splint.
Hurra! det knalder!
Satans Rabalder!
Hurra, Minerer! du vinder tilsidst.
Thi, mens vi synge
muntre i Klynge,
sprænge vi Bjerget ved Magt og ved List.
Fjeldet skal bæve
under vor Næve.
Hurra, Minerer! Nu knalder dit Skud.
Nisser og Dverge
bygge i Bjerge,
Hurra! nu mine vi Nisserne ud."
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer