Nær og fjern

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk


Min Dame, vil Du vugges
hvor ſagte Bølger gaae,
mens Roſenbuſken dugges
og mens Droslerne ſlaae?

Jeg lader Baaden glide
i den løvrige Bugt,
og ſidder ved din Side,
og kan holde Hjertet lukt.

Hver Alf, der kjækt vil hæve
dit Slør ſom Glædesflag,
ſkal mellem os ſvæve
med et kjøligt Vingeſlag.


Hver Alf, der ømt vil røre
din liliehvide Kind,
ſkal hviſke i mit Øre
om Undinens haarde Sind.

Den deilige Undine,
der bringer Glemſels Drik,
hun har din kolde Mine
og dit tindrende Blik.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.