Navnedag eller dåp

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

I dag har du fått deg et navn du kan ha
hele livet så alle kan vite,
hva de skal si når du gjemmer deg bort,
eller når de kjenner deg, lite.

Et navn bør man ha i vennenes flokk,
i skolen og i barnehagen,
for har du det ikke går noen amok,
og det blir et mas, hele dagen.

Man kan ikke vite bestandig så lett,
om navnet, vil passe til ungen.
Men etter en tid, så føles det rett.
Det spretter så lett over tungen.

I dag har du fått deg et navn som er ditt,
men du, må gi mening til navnet,
slik at det kan vise seg litt om litt,
ditt navn vil man elske, og savne.



Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.