Oberst Stang

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Siger-trygg ved Norigs merke
du i laake tider stod,
gav oss av di tru, den sterke,
so det gauv i bringa mod;
ørneaugo kvasst fraa tinden
vakte yver motmanns maal,
flagget leikar fritt i vinden -
- takk for viIje, jarn og staal!

Namnet straaler i vaar soga
- bauta syner, kva du var -
gjev det stødt maa for oss loga,
minne um ein heilstøypt kar;
ungdom stolt vil gravi pryda
junidagen kvart eit aar,
aust der kann dei slik det tyda:
Fridomselsk i Norig raar!