Olav Trygvason.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk Brede sejl over Nordsjø går;
højt på skansen i morgnen står
Erling Skjalgsson fra Sole, -
spejder over hav mod Danmark:
"Kommer ikke Olav Trygvason?"
Seks og femti de drager lå,
sejlene faldt, mod Danmark så
solbrænte mænd; - da steg det:
"hvor bliver Ormen lange?
kommer ikke Olav Trygvason?"
Men da sol i det andet gry
gik af hav uden mast mod sky,
blev det som storm at høre:
"hvor bliver Ormen lange?
kommer ikke Olav Trygvason?"
Stille, stille i samme stund
alle stod; ti fra havets bund
skvulped som suk om flåden:
"tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."
Sidenefter i hundred år
norske skibe til følge får,
helst dog i måne-nætter:
"tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."
av Bjørnstjerne Bjørnson.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer