Olav Trygvason (Utvalgte dikt til skolebruk)
Brede seil over Nordsjø gaar;
høit paa skansen i morgnen staar
Erling Skjalgsson fra Sole, -
speider over hav mod Danmark:
"Kommer ikke Olav Trygvason?"
Seks og femti de drager laa;
seilene faldt; mod Danmark saa
solbrændte mænd; - da steg det:
"Hvor bliver Ormen lange?
Kommer ikke Olav Trygvason?"
Men da sol i det andet gry
gik af hav uden mast mod sky,
blev det som storm at høre:
"Hvor bliver Ormen lange?
Kommer ikke Olav Trygvason?"
Stille, stille i samme stund
alle stod; ti fra hvets bund
skvulped som suk om flaaden:
"Tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."
Siden efter i hundred aar
norske skibe til følge faar -
helst dog i maanenætter:
"Tagen er Ormen lange,
falden er Olav Trygvason."
Se også Olav Trygvason. fra Digte og sange 1870
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer