Skål-sang for ejdsvolds-mændene.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Dengang vort eget land vi tog
af hundred-årig is og harme,
og lagde det for sol og varme,
og bygde det med lov og plog;
af klippen fik vi skatten gravet,
med hvide sejl indtog vi havet,
og fri brød tanken over pol
af våren frem som midnats sol!
Og end erobrer vi med Gud:
hver plet vi lægger ind til ager,
hvert skib vor sjø i favnen tager,
hver barne-sjæl vi folder ud,
hver tanke-gnist, som livet klarer,
hver dåd, som øger og bevarer, -
er en provins til landet lagt,
og for vor frihed varig vagt!
av Bjørnstjerne Bjørnson.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer