Sommerens saga - I. JUNI

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

    Hun
I mænd, som med krevende blik gaar forbi, har I noe at gi

    Vaaren
Rop du til skogen, saa faar du svar.

    Stemmer fra skogene
Vi gir, hvad vi har.

    Han
(hvisker)
Har du noe at gi?

    Hun
Jeg har bare mig selv.

    Han
Møt mig i kveld,
naar klokken er ti.

    En stemme
Husk paa din mor!

    En anden stemme
Husk paa din far!

    Stemmer fra skogene
Det velder av lyd,
det pipper i fryd
Hvem sitter paa kvist
og drømmer om dyd,
naar maanen er stor
og vaarstjernen klar?

    Vaaren
Gi hvad du har!
    
    Bækken
Vort liv kun en drøm,
som risler forbi.

    Et vindpust
Er du rik, er du øm?
Har du noe at gi?

    Hun
    (vildt)
Heller til bunds i nød og i skam
end uelsket dø -

    Advarende stemmer
Barn, vokt dig for ham!

    Vaarnatten
Natten er kun nat paa skrømt.
Den slører sig med dugg paa eng,
og i dens dype himmelseng
der hvisker unge stemmer ømt.

     Hun
Jeg er ung, jeg er fri.

     Vaaren
Gi!

     Kirkeuret
Ti.