Sværdet i vore dage

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(EFTER RIDDERSTAD I STOCKHOLMS LÄNS TIDNING)


Fæst ei din Glæde ved Sværdet blot!
      Nu kan det gjerne i Balgen sove.
En anden Retning har Verden faaet:
      Medborgerdannelse, Fred og Love.

Skal endnu eengang min Harpe, Bro'r,
      Om Sværdet tone paa Feldt og Vove,
Da er det altid, ja altid, for
      Medborgerdannelse, Fred og Love.

Kun Spørgsmaalstegn er nu Sværdet ved
      Diplomatikens Diskurs ved Hove;
Men Udraabstegnet det bliver med
      Medborgerdannelse, Fred og Love.

Hver Sag har fundet en Forsvarsgrund
      Fra Arildsdage, i Urolds Skove;
Men Sværdet mener i denne Stund:
      Medborgerdannelse, Fred og Love.

Kun saa det eier endnu sit Værd.
       -- En Sang for det tør jeg endnu vove.
Tænk altid paa, naar du dra'r dit Sværd,
      Medborgerdannelse, Fred og Love!




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.