Til min ven Aas

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Stambogsblad.

TIL MIN VEN AAS

En Vaar har klækket mig en Blom.
      Den Somren jeg betroer;
at plante den med Ømhed om
      didfjernt, didfjernt i Nord.

Der hærdes den: meer dybt dernord
      bli'er den Kjærmindeblaa.
Om spæde Qviste skal en Gjord
      af Eekekraft sig slaae.

De unge Blade kjæmpe om
      at fylde Fjernet op,
saa over Dovres skygraa Dóm
      jeg seer Kjærblomstens Top.

Men Høsten jeg befol med Harm
      at bringe den igjen,
at Vintren over ved min Barm
      jeg varmer den: -- min Ven.

Henr. Wergeland.

Christiania 27/5 33.

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.