Veiviſeren ſynger

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Til Fjelds over Bygden ſtaaer min Hu,
naar Gjøgen begynder at gale.
Kom med til Sætren iaften du;
thi Solen ſkinner paa Fjeld endnu,
mens der er mørkt i Dale.

Der er paa Vejen en dunkel Lund,
hvor Alferne ere tilhuſe.
Huſk, der maa du gaae med lukket Mund.
Selv Rokken derinde lader kun
ſagte ſin Harpe bruſe.

Men oppe paa Fjeldet er der Klang,
ſom gjenlyder i det Fjerne.
Der klinger Bjælder og Lokkeſang;
med Langeleg der paa Sætervang
ſidder min fagre Terne.





Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.