Magnus den blinde.
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk "Å, lad mig endnu én gang få se
op mod de tindrende stjærner!"
bad ung Magnus og sank i knæ,
det var ynk at se.
Alle kvinner i gråd sig fjærner.
"Å, først i morgen! Først fjældene se
og sjøen, hvor langt den blåner,
én gang til, og så kan det ske!"
og han sank i knæ; -
og hans venner med ham: å, skåner!
"Å, først til kirke, Guds hellige blod
være det sidste, jeg skuer!
Det' skal bade i lysets flod,
tage mildt imod
mit øjes bristende luer!"
Stålet rant i, og hans øjes væld
sank som et lyn i natten.
"Magnus vor konge, farvel, farvel!"
- "Å, farvel, farvel, -
I, som fulgte i somre atten!"
av Bjørnstjerne Bjørnson.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer