Ode
Er ei vor Sjel liig Birken, hvis hængende
Grene bølge i Vinden? eller liig Jani
Hoved, ved hvis forandrede Aasyn sig
Roma forundred?
Daaren troer Elskov varig: snart flyver den
Sjel, som saaredes dybt af blaafjedret Piil fra
Ungmøens Blik, til Glemsel paa Viingudens
purpurne Vinger.
See, denne Tunge drypper af Smiger, og
lover Held og Nepoter: nu er den bleven
Brutus's Dolk, og røres alene for
Fostrenelandet.
Alt er ustadigt: Tanken liig Hinden, som
flyer sit Leie for Skyggen. Døm ei for tidligt:
-- uventet Drengen finder en Due i
Glenternes Rede.
Tanker jeg skifted' flux, da hos Praem fra
Sjelen Patriotismen uventet steg, som
naar i Bannatets Sumpe et Vildsviin sig
stivbørstet reiser.
Girouette.
av Henrik Wergeland.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer