Opsang for briggen Regina

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
(KAPITAIN P. ANDERSEN)
FORHEN OSTINDIEFARER

(Mel. Engelsk Opsang:
Have you been at Greenwich fair,
      bonny Lady, Highland-Lady?
Have you seen a Lady there,
      bonny Highland-Lady?)



Hurra for "Regina", boys!
      Hvis hun bare
      kunde svare,
fik vi ifra China, boys,
      Eventyr saa rare.

Ja fra selve Celebes,
      Cochinchina,
      Amboina -- :
Havets Eventyrprincess
      er vor Brig Regina.

Hun har Sundastrædet kløvt
      mange mange
      haarde Gange,
gaaet for en Monsoon i Fart
      om Malakkas Tange.

Ja for hvirvlende Monsoon
      har hun Dandsen
      uden Standsen
maattet gaa om Isle Bourbon
      og om Isle de France`n.

Farten alt til Timorland
      stormbeprøvet
      har hun øvet,
Indiens vide Ocean
      har hun gjennemkløvet.

I koralomkrandste Bai
      er hun blevet
      storminddrevet.
Mangen hvid atlantisk Hai
      fulgte over Revet.
Nøgne Vilde (Piger med,
      palmeslanke,
      uden Tanke
i sin vilde Skyldløshed)
      der på Kysten vanke.

Drevne af nysgjerrig Skræk
      bort de rømte,
      til de svømte,
men tilsidst paa Briggens Dæk
      Kokosnødder tømte.

Vilde Bambusfløite klang.
      Hui! hvad Hvinen!
      Karolinen[1]
over Hovdet lystig svang
      Muslingtamburinen.

Hei! da blev ombord et Bal
      med de nette,
      aldrig trætte
Damer, ja i Skokketal,
      noget let beklædte.

Ja, da blev ombord et Bal!
      Hei hvad Hasten!
      Uden Rasten
til den hvinende Coral
      gik det rundtom Masten.

Plump! Medeet den Balparée
      hastig ende;
      thi det hændte,
Damerne i Negligee
      overbord flux rendte.

Held dig lykkelige Ø!
      Gid, at Freden,
      Skyldløsheden
aldrig, aldrig her maa dø
      i det skjønne Eden!

Ak, om Briggens Gallion
      kunde tale,
      den afmale
vilde mangen rar Nation,
      kloge Folk og gale.

Kattegat og Nordhav nu
      maa den pløje,
      men dens Fløje
speide med begjerlig Hu
      efter Indiens Høje.

Der, der voxer fiin Muskat,
      Nellikblomme,
      Kardemomme.
Gid Regina did i Nat
      maa idrømme komme!

Fotnoter[rediger]

  1. Beboer af de karolinske Øer.