Paa min faders fødselsdag niende november 1825

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Elskte Fader for dig strømme
      Hjertets Ønsker hen til Gud,
      Som, ved sit Algodheds Bud,
Sønlig Ømhed vil belønne!

Paa din Fødselsdag omsvæver
      Dig din Ældstes Ønskers Hær;
      Glad, vemodig stemt jeg er,
Mens for dig jeg Bønner hæver.

Vist da skal i hædret Alder
      Dine Dage tabe sig!
      Men at ligne, Fader, dig:
Det jeg altid Gud paakalder.

Ja! at ligne dig som Borger,
      Fader, Lærd og Embedsmand!
      Gid at, hist i Himlen, Han,
Fra dit Hoved jage Sorger!

Gid jeg aldrig Skyer drage
      Over dine Dage hen --
      Men min første, bedste Ven,
I sin Søn see glade Dage!!

Henrik.

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.