Rule Britannia!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Da Bretland først paa Himlens Bud
      sig skjød af mørkblaa Ocean,
Skytsenglekoret jubled ud
      den Grundlov for det fagre Land:
Hersk, Britannia! hersk paa Sjø'n!
Aldrig trælkes Bretlands Søn!

Mens mindre sæle Folkeslag
      maae et for et i Aaget gaae,
Du, Maal for Alles Frygt og Nag,
      skal stor og fri i Blomstring staae.
Hersk, Britannia! hersk paa Sjø'n!
Aldrig trælkes Bretlands Søn!

Af hvertet Slag i fremmed Land
      meer majestætisk gaaer Du frem,
som himmelkløvende Orkan
      kun fæster Egen i vort Hjem.
Hersk, Britannia! hersk paa Sjø'n!
Aldrig trælkes Bretlands Søn!

Tyran skal aldrig kue dig.
      Hvo prøver dig at bøje, han,
til Ros for dig, til Vee for sig,
      kun tænde skal din ædle Brand.
Hersk, Britannia! hersk paa Sjø'n!
Aldrig trælkes Bretlands Søn!

Din Odel er det rige Land,
      ved Handel dine Byer Glands
erholder, og din Underdan
      er Havet og dets Kysters Krands.
Hersk, Britannia! hersk paa Sjø'n!
Aldrig trælkes Bretlands Søn!

Hos Frihed end har Muser Hjem:
      De tye til dig velsignte Øe,
med mageløs Skjønheds Diadem,
      hvor Mandbarm vogter Fagermøe.
Hersk, Britannia! hersk paa Sjø'n!
Aldrig trælkes Bretlands Søn!

av Henrik Wergeland.




Skriv noe positivt og fornuftig
Alle fornuftige kommentarer er varmt velkommne her på Norske Dikt. Dersom De ikke er hypp på å skrive anonymt kan De registrere Dem og/eller logge inn. Det er ekstra gratis.