Sang paa en julemaskerade
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkAf Vaterlands Uskyldige
Kong Balzer har udvald os Tre.
"Gaaer -- sagde han -- gaaer hen, I Spæde,
til Grønlands Tarv og Himlens Glæde!"
Kong Melchior Os Sjærna gav,
Kong Mikkel denne Vandringstav.
"Gaa -- sagde de -- gaa om og tigg
for Grønlands usle Smaa derude!
For hver en Styver I bebude
en Sjærne tændt i Himmerig!
En Styver da til Sjærnas Ære
i hellige Trekongers Navn!
I finde den igjen, kan være,
med Renters Rente, ja med flere
i Bollerne, som I fortære
saa gloende til Fastelavn.