Til "intelligenssedlernes" faktor, Jensen, paa hans 63de fødselsdag. (1ste juledag 1843).
(Mel. Gubben Noah.)
Gamle Jensen,
("Telligensen")
har idag levert
Døden udi Hænde
Blade sexti trende
af sin lille
Livspostille,
sat og korrigert.
Vist paalænge
har den strenge
Principal ei faa't
Text saa reen at læse . .
Lad ham paa sin Næse
Briller sætte, --
knapt at rette
finder han lidt Smaat.
Derfor hefter
han bagefter
nye Blade ind:
Livsensark in blanco,
Folio nyt in banco.
Tigang trende
kan vel hænde
faar det gamle Bind.
Da kan Døden
ufortrøden
lukke Bogen til.
Permen han begrave!
Men til Julegave
han forære
Engles Hære
Jensens Livspostil!
Den vil smage,
ja behage
vist af dem Enhver.
Thi med skjønne Skrivter
staar deri Bedrivter,
som belønnes
hist og skjønnes
bedre der end her.
Naar vi ende
sexti trende,
gid vi Alle da
saa korrekte være
som vor brave kjære
gamle Jensen,
("Telligensen!")
Gubbens Skaal! Hurra!