Syng mig hjæm!

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

(1891.)

 Syng mig hjæm, hvis I kan,
jeg vil dø i mit lan,
syng mig fræm
til mit hjæm!
Jeg vil dø i et syn
av dets blåhvite bryn,
av dets jord
hos min mor.

 Jeg vil dø i den tro,
at de alle er go,
at den kulde, de gav,
smelter hen på min grav,
at min sang står i vår
bak den barm, som var hård,
og gjør klar,
hvem jeg var.

 Syng mig hjæm, hvis I kan,
jeg vil dø i mit lan!
Lad min sans
få lit glans
av dets højfjæll og hav,
syng mig hjæm til en grav
i dets jord
hos min mor.