Til Norig
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkEg helsar deg, du friske Vind
fraa telemarkske Fjell,
du legg din fagre Tone inn
og gjev i Fana Smell . . .
Vaar Norskdoms-fana stolt og rein,
støyrd djupt i Fridomsgrunn.
aa, ber ho fram - i Røyk og Eim -
med Von um Samlingsstund!
Eg visste, Teleguten kom
ein Dag i mannjamn Takt
og krov for Norsken Sess og Rom
og mana oss: Til Vakt!
No er han her, han møter bra,
ja, traust han allstødt var.
«For Heimemaalet høgt Hurra!»
det er hans sterke Svar.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer