Til den arme verther i maanedskriftet bien
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk
Christus! red den thrøndske Verther!
O! du spare kun din Skræk!
Naar mon feed og riimfuld Sæk
Revnede af Elskovssmerter?
Ak! du feiler . . .
. . Denne Klump
Drøvfordøiede hver Slump,
Som han sang for, kun til Hjerter.
Christ! hvo undres da, at sligt
Hjerte -- ja et sligt et uhyre --
Vil ballonviis ei sig styre
Af et Aanderoer: af Pligt?
Kupido (skjønnest Navn paa Brynde)
diogeniserer der,
Hjerte-Verther, og en Tønde
kun det Hele Hjerte er.
Hjerte-Verther, og en Tønde
kun det Hele Hjerte er.
av Henrik Wergeland.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer