Vår

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

av Sigbjørn Obstfelder. (Fra mine teknikerdage, 1890)

      Faen i støbejernssøilerne!
      Faen i støbejernssøilerne!
Sss . . for en himmelsk slaphed,
      sa . . lig slap . . hed!
Rødt i det grønne, grønt i det røde,
      grønt i det grønne!
Vederlagskræfterne?

      Faen i vederlagskræfterne!
      Faen i vederlagskræfterne!
Det kvindfolk, som går derborte,
      har hun sorg?
Hun skal klæ sig i blåt, blåveisblåt,
      hatten ranunkel!
Valsekiplagerne!

      Faen i valsekiplagerne!
      Faen i valsekiplagerne!
Varme og . . . berberisser og . . . parasoller og . . .
      og sommerfugler og . . .
og og og sølv i luften og sølv på sjøen . .
      Opvarter! Vin!
Huller på hoserne?

      Faen i huller på hoserne!
      Faen i huller på hoserne!
Jeg har sol, jeg har skygge!
      - hele verden!
Skulde bare havt . . en liden rødklædt
      . . blond kjærest. . .