Ved Johan Auberts begravelse
Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søkTie kun ved Baaren,
Haab, du vor Trøster!
Troen, din Søster
Bortkysser Taaren.
- Salig hun smiler,
Ædlingen hviler,
Hvisker til Sorgen:
"Nu gryr hans Morgen."-
Himlen ham kalder,
Ung kun i Tiden,
Gammel i Viden;
Støvsvøbet falder.
-Aanden var moden;
Høit over Kloden
Psychen nu svinger
Rigt smykte Vinger. -
Ham, her fortrolig
Alt med Socrater,
Platonske Stater
Vinke til Bolig.
- Frøet han strø'de,
Voxet til Grøde,
Længe skal vinde
Krands om hans Minde. -
av Henrik Wergeland.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer