Sang i studentersamfundet den 17de mai
(Mel.: Trofasthed).
Dagen hil,
Som nu i Norges Dale daler,
Lys af Smiil,
Og klangfuld af Pokaler!
Spanien gav for denne Dag at eie,
Rosmarinen,
Abelsinen
Og sin Zeresviin.
Ha mit Nor
Sit Hjerteblod gav førend Dagen,
(Skjøndt jeg troer
At den er slaaet paa Kagen.)
O, min Drot, dit Navn jo Norge bærer
Dybt i Barmen,
Blank som Karmen,
Gud i Natten grov.
Frihed, hil!
Et Suk vi Norges Frihed bringe,
Sang og Smiil
Skal være Sukkets Vinge.
See idag sig reise kan den Arme,
Raabe: "Jordens
Fyrste! Nordens
Mand har Diadem!"
Ha vor Sjel
Klenodet bærer høit! Paa Panden
Rynker vel,
Ei Lænker er paa Manden?
Dog ei vist . . . Idag da Sorgens Lokker,
(Sorte Rynker)
Dybt sig synker
Ned i min Pokal.
Frihed, hil!
Et Suk vi Norges Frihed bringe,
Sang og Smiil
Skal være Sukkets Vinge.
See idag sig reise kan den Arme,
Raabe: "Jordens
Fyrste! Nordens
Mand har Diadem!"
av Henrik Wergeland.
Slå på automatisk oppdatering av kommentarer