19. Jeg vil knuse min sjæls rubin.

Fra Norske Dikt
Hopp til navigeringHopp til søk

Jeg vil knuse min sjæls rubin
stjæle dens klingende guldzechin.
Judas, Judas,
gamle jøde,
lad mig saa drikke dit brændevin.

Siden skal du saa gjerne faa
Allahs stjerneskillinger smaa,
Judas, Judas,
haa, haa, haa!
dertil hans silkekaftan, den blaa.

Saa vil jeg danse til spot og spe,
alle, som vil, kan komme og se.
Ho, ho, ho,
og he, he, he!
Alle kan komme og alle kan le!

Saa vil jeg snyde mig til en strikke,
hovedet langt ned i løkken stikke.
Ho, ho, ho
og he, he, he!
hænge mig op i et palmetræ!